Lopott mobil buktatta le a toplistás bűnözőt

Vágólapra másolva!
Tiszafüreden fogták el azt az évek óta bujkáló Nógrád megyei férfit, aki ellen hat elfogatóparancs volt már érvényben. A férfi öccse papírjaival igazolta magát, ezért nem találták, de egy lopott mobil lebuktatta.
Vágólapra másolva!

A megyei körözési tízes toplistán szereplő, vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett előéletű 29 éves bujáki férfit a nála megtalált, szintén körözött lopott mobiltelefon buktatta le. A férfi korábban sikeresen igazolta magát öccse papírjaival - mondta Hegedűs Gergely, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának főnyomozója.

A férfi ellen hat elfogatóparancs volt érvényben, köztük négy amiatt, mert nem vonult börtönbe. A Nógrád Megyei Bíróság a négy esetben összesen négy év három hónapos letöltendő szabadságvesztést rótt ki rá. Emellett újabb két büntetőeljárás van folyamatban ellene, ezeket azért kellett felfüggeszteni, mert ismeretlen helyen tartózkodott.

Csütörtökön a tiszafüredi járőrök mentek ki egy bejelentésre, mert egy áruszállító kisbuszt már több falun keresztül követett egy bordó gépkocsi, és a buszt korábban már többször feltörték. A kocsiban igazoltatott három férfi és az autó papírjai is rendben voltak, a jármű átkutatásakor azonban feltörésre használt ollókat találtak, valamint egy olyan mobiltelefont, amit a pásztói rendőrség lopás miatt körözött, így a három férfit előállították.

A tiszafüredi és a pásztói rendőrök adategyeztetésekor derült ki, hogy a körözött bujáki férfi a rá egyébként hasonlító öccse papírjaival igazolta magát, őt őrizetbe vették, és a legközelebbi büntetésvégrehajtási intézetbe szállították, ahol azonnal megkezdte börtönbüntetése letöltését.

A nyomozó hozzátette: a korábban már kiszabott 4 év három hónapos büntetés valószínűleg meghosszabbodik, mivel így már be lehet fejezni a felfüggesztett eljárásokat, a tiszafüredi rendőrök pedig közokirat-hamisítás miatt indítottak a bujáki férfi ellen újabb eljárást.