Lendvai vagyonosodási vizsgálatot kér maga ellen

Vágólapra másolva!
Vagyonosodási vizsgálatot kér maga ellen Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője. Ugyanolyat, amilyet Orbán Viktor Fidesz-elnök és Kubatov Gábor pártigazgató ellen elrendeltek.
Vágólapra másolva!

"A törvényesség lényegével szemben állónak tartjuk, hogy a Fidesz két politikusa személyes és politikai sérelemnek tekinti az adóhatóság vizsgálatát, amelyre ezekben a hetekben 13 ezer magyar állampolgár esetében kerül sor" - közölte Lendvai Ildikó. Az MSZP frakcióvezetője egyben bejelentette: vagyonosodási vizsgálatot kér maga ellen, ugyanolyat, mint Orbán Viktor Fidesz-elnök és Kubatov Gábor pártigazgató ellen rendelt el az APEH.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője csütörtökön azt mondta: politikai megrendelésre vagyonosodási vizsgálatot rendelt el az adóhatóság Orbánnal és Kubatovval szemben. Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője visszautasította azt a vádat, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezte volna a vizsgálatokat.

Lendvai Ildikó szerint nagyon rossz világ volna, ha a politika az adóhatóság felé akár megrendelőlisták, akár tiltólisták átnyújtójaként szerepelne, mind a két hozzáállás bűn volna. Közölte, hogy 1998 és 2002 között Kovács László akkori MSZP-elnök ellen is folytatott vizsgálatot az APEH. "Eszünkbe sem jutott egy Simicska sújtotta korszakban politikai sérelmet fabrikálni Kovács László öt évre visszamenő adóhatósági vizsgálatából" - közölte, utalva arra, hogy csak most derült ki az eset.