Előzetesben marad Zuschlag titkára

Vágólapra másolva!
Három hónappal, 2008. január 28-ig meghosszabbította a bíróság Lados István - Zuschlag János személyi titkára - előzetes letartóztatását. A korábban körözött Lados esetében attól tart a bíróság, hogy újra megszökhet.
Vágólapra másolva!

Meghosszabbította a Szegedi Városi Bíróság az állami pénzek szabálytalan felhasználásával gyanúsított politikus, Zuschlag János titkárának, Lados Istvánnak az előzetes letartóztatását. A sokáig szökésben lévő Lados fogva tartását 2008. január 28-ig rendelték el.

A bíróság a meghosszabbítást egyrészt változatlanul az ismételt szökés, elrejtőzés veszélyével, másrészt azzal indokolta, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével, illetőleg a tanúk befolyásolásával meghiúsítaná vagy veszélyeztetné a bizonyítási eljárást.

A Szegedi Városi Bíróság szeptember 28-án helyezte harminc napra előzetes letartóztatásba Ladost, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség - Zuschlaghoz és a többi gyanúsítotthoz hasonlóan - jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsít. A fogva tartottak a gyanú szerint társadalmi szervezeteken keresztül szabálytalanul használtak fel költségvetési támogatásokat.

A bíróság korábban az ügy egy másik gyanúsítottja, Katus Ferenc előzetes letartoztatásáról is döntött. Október 19-én pedig három hónappal meghosszabbította Zuschlag János előzetes letartóztatását.