Gyászolókat zavart meg a szomszédos boncolás

Vágólapra másolva!
A temetési szertartás közben boncoltak fel egy elhunytat a ravatalozó másik helyiségében Derecskén. Miközben a gyászoló családtagok a lelkészt hallgatták, addig a szomszédban három boncmester - a gyászolók füle hallatára - szétfűrészelt valakit. A temetkezési vállalat vezetője nem nyilatkozhat, a jegyző vizsgálódik.
Vágólapra másolva!

Temetkezési szertartással egy időben boncoltak fel egy halottat a derecskei ravatalozó épületének két, egymással szomszédos helyiségében - írja a Hajdú Online. Mivel a bonctermet és a szertartás helyszínét csupán egy vékony ajtó választotta el egymástól, a boncolás zajait, többek között a fűrészelést végighallgatták a szomszédban családtagjukat gyászolók. A internetes lap szerint "a boncolásból eredő kellemetlen szagok is terjengtek a temetés helyszínén".

"Nem a családtagok, hanem egy számomra ismeretlen személy tett panaszt" - mondta az [origo]-nak Romhányi István, a Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója. Romhányi ennél bővebben nem volt hajlandó nyilatkozni az esetről, így azt sem árulta el, hogy miként fordulhatott elő a kegyeletsértő eset. "A jegyző asszony vizsgálatot indított, az ő kérésére nem mondhatok semmit" - tette hozzá az igazgató. Szintén nem kívánt nyilatkozni az esetről a szertartást vezető Varga Zoltánné lelkész. A férje ezt "két gyászoló család érdekével" indokolta.

Még nem zárult le a vizsgálat, mondta el az [origo]-nak Iklódiné Szilágyi Katalin jegyző. Egyelőre a választ várja levelére, amelyet a temetkezési vállalat helyi vezetőjének címzett. Ebben arra kíváncsi, hogy volt-e tudomásuk a két esemény egyidejűségéről, és nem lehetett volna-e elkerülni ezt a történetet.

Romhányira hivatkozva azt írja a Hajdú Online, hogy "az igazságügyi orvostani intézet orvos szakértői és a kórbonctani intézet munkatársai kérték azt a bizonyos időpontot a boncolásra".