Egy szavazókörben ismételnek Várpalotán

Vágólapra másolva!
A Veszprém megyei Bíróság csütörtöki végzésével helybenhagyta a területi választási bizottság határozatát, mely szerint Várpalotán egy szavazókörben meg kell ismételni az önkormányzati képviselő-választást. A voksolást november 11-én tartják meg.
Vágólapra másolva!

Falussy Sándor, az MSZP várpalotai frakcióvezetője elmondása szerint az ismétlésre azért került sor, mert pártja városi szervezete megfellebbezte az önkormányzati képviselő-választás eredményét, mivel az egyik szavazókör mozgóurnájából hiányzott az ellenőrző szelvény. Ráadásul erről a tényről nem a helyszínen, hanem csak a városházán vettek fel jegyzőkönyvet, ahol a szavazatszámláló bizottság tagjai jelen sem voltak.

A területi választási bizottság helyt adott az MSZP-s fellebbezésnek, megsemmisítette a 4-es számú szavazókör összes szavazatát és eredményét. A választás megismétlését november 11-re rendelte el.

A határozat ellen viszont a Fidesz helyi képviselője nyújtott be a bíróságra felülvizsgálati kérelmet, melynek az volt a lényege, hogy a bizottság téves döntést hozott, amikor a szavazatok megsemmisítéséről határozott, és új választást rendelt el az adott szavazókörben, a bizottságnak ugyanis - a Fidesz helyi szervezetének álláspontja szerint - csupán a leadott összes voks újraszámlálásáról kellett volna döntenie.

Ezt a felülvizsgálati kérelmet a bíróság megalapozatlannak minősítette, így érvényben marad az eredeti határozat a szavazás megismétléséről.