Fizetnek a biztosítók a zavargások károsultjainak

Vágólapra másolva!
A piacvezető autós biztosítók közül kettő biztosan fizet azoknak azoknak, akiknek a kocsija az ünnepek alatti utcai zavargásokban sérült meg. A legnagyobb biztosító, az Allianz még nem nyilatkozott a kártérítésről.
Vágólapra másolva!

A piacvezető Allianz Biztosítóhoz eddig nem érkezett kárbejelentés, a kártérítésről majd akkor döntenek, ha az aktuális lesz - közölte a cég. Hasonlóan a múlt évi gyakorlathoz, akinek casco biztosítása van, annak kifizeti a kárát a Generali-Providencia, az azutóbiztosítási üzletágban második helyen álló cég.

A károkat megtérítik függetlenül attól, hogy a szerződés az ilyen típusú károkat kizárja a vállalt kockázatok köréből - ígérte meg a cég kommunikációs vezetője, Papp-Váry Borbála.

Fotó: Hajdú D. András

A piacon harmadik helyen álló Uniqa Biztosító igazgatósági tagja, Ertl Pál úgy nyilatkozott, hogy hozzájuk eddig nem érkezett kárbejelentés. Amennyiben lesz ilyen típusú kár, csak azt követően döntenek, de várható, hogy az egy évvel ezelőtti megoldást követik, amikor is kifizették a casco-s ügyfeleik kárait.

Hétfőn este a VI. kerületben ért kár több autót, amikor tüntetők egy csoportja kukákat gyújtott fel és parkoló gépkocsikat rongált meg.