A rendőrség fel fog lépni az esetleges hídfoglalók ellen

Vágólapra másolva!
A rendőrség továbbra is határozottan fellép minden, a jövőben előforduló jogsértéssel szemben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán, miután több internetes oldalon is megjelent az az állítólag a BRFK-tól származó hír, hogy a rendőrség nem akar beavatkozni egy jobboldali internetes lap által péntekre szervezett hídlezárásba.
Vágólapra másolva!

Az internetes oldalakon szerdán kora este feltűnt híradás szerint a BRFK nem avatkozik be, ha a demonstrálók pénteken lezárják az Erzsébet hidat, mert a híd lezárása olyan polgári engedetlenségi akció lesz, amibe a rendőrség szakmai döntése alapján nem lehet erőszakkal beavatkozni. Az internetes oldalakon az is olvasható volt, hogy a rendőrség csütörtökön ad tájékoztatást az ügyben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán esti közleményében tudatta: a hídfoglalással összefüggésben szervezett sajtótájékoztatóról a szerkesztőségekhez eljuttatott e-mail és az abban foglaltak minden valóságalapot nélkülöznek, a BRFK semmilyen sajtótájékoztatót nem szervez csütörtökre.

"A BRFK kijelenti, hogy a rendőrség minden, a jövőben előforduló jogsértéssel szemben határozottan, a jogszabályok alapján fel fog lépni" - olvasható a közleményben.