Vágólapra másolva!
Lelőttek egy fatolvajt a természetvédelmi őrök Borsodban megyében, miután a tetten ért férfi baltával támadt rájuk. A favágó a helyszínen meghalt, a fegyverét használó természetvédelmi őr ellen pedig emberölés miatt nyomozást indítottak.
Vágólapra másolva!

Lelőtt egy fatolvajt egy természetvédelmi őr a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fonyban szombaton - tájékoztatott rendőrség. A meglőtt férfi a helyszínen életét vesztette.

A két természetvédelmi őrt a motoros fűrész hangja vezette fatolvajok irányába Fony település határában - közölte a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája. Az őrök felszólították a két tetten ért férfit, hogy hagyják abba az illegális fakivágást, ám egyikük baltával ellenük fordult.

Az egyik természetvédelmi őr figyelmeztetésként a levegőbe lőtt, ám - az elsődleges adatok alapján - a férfi nem hátrált - közölte a kommunikációs iroda.

A természetvédelmi őr elmondása szerint ezután adta le a halálos lövést a 39 éves támadóra. A rendőrség emberölés bűntette miatt indított nyomozást, a helyszíni szemle megkezdődött.