Vágólapra másolva!
Nyugdíjasokat szedett rá két csaló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az elkövetők azt állították, balesetet szenvedett a sofőrjük, és a műtétre kértek pénzt áldozataiktól. A szlovák autóval közlekedő csalók kiléte egyelőre ismeretlen.
Vágólapra másolva!

Félmillió forintot csaltak ki egy 85 éves bácsitól ismeretlen elkövetők - közölte szombaton az Ercsi Rendőrkapitányság. A csalók tört magyarsággal szólították le a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Forró községben az idős embert, és azt hazudták, hogy kamionjuk balesetet szenvedett, a sofőr pedig kórházba került. A műtét elvégzésére kértek kölcsön 300 ezer forintot. Áldozatuk bizalmát azzal nyerték el, hogy megígérték, nála hagyják a tehergépkocsin szállított televíziókat, és a náluk lévő nagy összegű valutát.

Egyikük úgy is tett, mintha a valutát betenné abba a táskába, amit odaadtak az idős férfinak. A bácsi ezután a helyi bankból kivett 500 ezer forintot, mire a csalók rögtön azt mondták: nem tudják pontosan, mennyi lesz a kórházi költség, így inkább mind a félmilliót elkérnék. Miután az áldozat odaadta a pénzt, az elkövetők rögtön elhajtottak. A táskában csak üres papírok voltak.

A csalók ugyanezzel a trükkel még aznap egy másik nyugdíjast is rászedtek, tőle 68 ezer forintot vittek el. A sértett megjegyezte az elkövetők autójának a rendszámát. A rendőrség megállapította, hogy szlovák fenségjelzésű autóról van szó, és felvette a kapcsolatot a szlovák hatósággal, hogy kideríthessék a járműben utazók személyazonosságát. Az Encsi Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.