Fideszes aláírásgyűjtő ív került egy iskolába

Vágólapra másolva!
Egy békéscsabai általános iskola tanári szobájában kikerült a falra egy fideszes aláírásgyűjtő ív. Az érintett politikus azt állítja, ő csak a portán adta le a papírt.
Vágólapra másolva!

Azonnali intézkedést ígért a törvényszegés megszüntetéséért a békéscsabai önkormányzat oktatásért felelős osztályvezetője - közölte szombaton Velkey Gábor SZDSZ-es országgyűlési képviselő. A város 2. számú általános iskolájának egyik tanári szobájában előző nap kitették a Fidesz népszavazási kezdeményezésének aláírásgyűjtő ívét. Miután pénteken tudomásukra jutott a hír, értesítették a békéscsabai önkormányzatot.

Az iskolába Vrbovszki Viktor, a körzet fideszes egyéni önkormányzati képviselője vitte be a kérdőívet. Mint az MTI-nek elmondta, azért, mert az iskola igazgatójával jó - nem politikai, hanem magánjellegű - kapcsolatot ápol. A fideszes képviselő nyilatkozata szerint ő az íveket a portán hagyta, s információi szerint az igazgató ezeket fénymásolta, majd pedig egy asztalon felejtette. Kijelentette, "a fénymásolt íveket senki nem írta alá, nem is volt cél, hogy az iskolában bárki is aláírásokat gyűjtsön".