MSZP-irodákat próbáltak felgyújtani Budapesten

Vágólapra másolva!
Két budapesti MSZP-irodát is megpróbáltak felgyújtani péntekre virradóra Budapesten. Az irodák ablakait betörték, az egyikben pedig tüzet is gyújtottak, de azt a kiérkező tűzoltók eloltották.
Vágólapra másolva!

Betörték két budapesti MSZP-iroda ablakát csütörtökről péntekre virradóra, s az egyik irodában tüzet is gyújtottak - közölte Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. A X. kerületi Martinovics téren a szocialista párt kerületi irodájának ablakát ismeretlenek betörték, és azon keresztül gyúlékony anyagot locsoltak a helyiségbe - mondta.

Az anyagot meg is gyújtották, de a tüzet a kiérkező tűzoltók megfékezték. Az incidensben senki nem sérült meg, az anyagi kár megállapítása pedig folyamatban van.

A sajtóügyeletes arról is beszámolt, hogy péntek hajnalban a 19. kerületi Ady Endre úton lévő MSZP-iroda riasztója is megszólalt. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy az iroda ablakát szintén betörték. Az iroda előtti járdán a rendőrök gyúlékony anyagot tartalmazó palackot találtak.

A BRFK Szervezett Bűnözéselleni Osztálya rongálás miatt ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.