Vágólapra másolva!
Egy MSZP-s képviselő indítványára úgy módosították a szociális törvényt, hogy a hajléktalanügyekért felelős miniszteri megbízott beadta lemondását. Vecsei Miklós nem ért egyet ugyanis azzal, hogy bekerül a törvénybe az utcán élő emberek sátrakban történő elhelyezése. Az indítványozó szocialista politikus szerint ez csak egy lehetőség.
Vágólapra másolva!

Lemondott megbízatásáról Vecsei Miklós, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium hajléktalanügyekért felelős miniszteri megbízottja, saját indoklása szerint a szociális törvény hajléktalan-ellátásra vonatkozó módosítása miatt. "A szociális törvény módosítása és annak értelmezése gyökeresen ellentmond az eddigi stratégia szellemének, az elmúlt évek szakmai törekvéseinek és személyes meggyőződésemnek" - írta Vecsei Miklós szerdai közleményében.

A törvényen egy egyéni képviselői indítvány nyomán annak ellenére változtattak, hogy a módosítással a szaktárca vezetése sem értett egyet. A közlemény megfogalmazása szerint ezzel - az úgynevezett "bázisszállások" fogalma alatt - bevezetik a hajléktalan emberek sátras elhelyezését, és bár adott esetben a sátor is életmentő eszköz lehet, ez az irány komoly visszalépés az elmúlt években tett erőfeszítéseket.

Vidorné Szabó Györgyi szocialista képviselő (MSZP), akinek indítványára a törvénymódosítást elfogadták, az MTI kérdésére úgy nyilatkozott, hogy nem érti az események alakulását. "Ami a törvényben van, az csak lehetőség, azt a szituáció dönti el, hogy mit lép a szakma" - mondta a képviselő.