Fegyelmit kaptak a túlbuzgó halasi rendőrök

Vágólapra másolva!
Fegyelmit kapott hat rendőr, mert megbüntette a menekülés közben autójában telefonáló, biztonsági öv nélkül vezető kiskunhalasi riportert - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Hat rendőr kapott fegyelmit kedden Kiskunhalason, mert nem jártak el körültekintően a helyi tévé riporterének szabálysértési ügyében - írja a Népszabadság. A Halas Tv riporterét az illegális szemétbálák filmezése közben támadták meg. Ekkor telefonon értesítette a rendőröket, miközben elhajtott az őt fenyegetők elől. A rendőrök az alapján a videofelvétel alapján büntették meg 14 ezer forintra, amelyet a stáb adott át nekik a támadók azonosítására. A támadók ellen azóta büntetőeljárés indult.

A riporter büntetése miatt az ügyészség óvást nyújtott be még július végén. A megismételt eljárásban a riportert felmentették, mert cselekedetét kényszerhelyzetben követte el. A hat rendőr közül hárman feddést kaptak, kiosztottak egy megrovást is, ketten pedig a rendfokozat, illetve fizetési fokozat várakozási idejének meghosszabbítását kapták büntetésként - írja a Népszabadság.