Vágólapra másolva!
Az Olaszliszkán egy évvel ezelőtt halálra vert tiszavasvári férfire emlékeztek vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben. A rendőrség fokozott ellenőrzést tartott mind a településen, mind az odavezető utakon, rendzavarás nem történt.
Vágólapra másolva!

Egy éve, 2006. október 15-én verték halálra Olaszliszkán két gyermeke szeme láttára azt a tiszavasvári tanárt, aki autójával elsodort egy 11 éves kislányt. A 44 évesen meghalt Szögi Lajosra hozzátartozói, kollégái, tanítványai emlékeztek vasárnap a községben: az elhunyt tiszteletére állított emlékműnél virágot helyeztek el és mécsest gyújtottak.

Néhány órával ezt követően a Gój Motorosok Egyesületének szervezésében mintegy százötven motoros vonult végig a településen. A Sárospataki Rendőrkapitányságon mindkét rendezvényt bejelentették, a községben és az odavezető utakon is nagy erőkkel biztosították a helyszíneket, rendzavarás nem történt.

A rendőrség az agyonvert tanár ügyében fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatott nyomozást az elmúlt héten fejezte be. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanújával nyolc embert helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya vádemelési javaslattal megküldte a megyei főügyészségnek a több ezer oldalnyi nyomozati iratot. Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: megérkeztek az iratok, áttanulmányozásukat a jövő héten kezdik meg.