Nem kap kártérítést az olaszliszkai gyanúsított

Vágólapra másolva!
Hiába kért százmilliós kártérítést a lincselés szó használatáért, első fokon elutasította a bíróság az olaszliszkai tragéfdia egyik gyanúsítottjának keresetét. Az eljárás annak ellenére folyt, hogy a gyanúsított ügyvédje korábban azt mondta, visszavonták a keresetet.
Vágólapra másolva!

Első fokon elutasította a bíróság azt a keresetet, amelyben százmillió forint nem vagyoni kártérítés és egymilliárd forint közérdekű bírság kiszabását kérte az olaszliszkai gyilkosság egyik gyanúsítottja - közölte pénteken Szabó József a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője.

A gyanúsított két bíró és két ügyész ellen nyújtott be keresetet, mert több esetben is a lincselés szót használta a bűncselekménnyel kapcsolatban. Az eljárás egyébként szeptember 20-án annak ellenére kezdődött el, hogy július végén a gyanúsított ügyvédje azt közölte, hogy ügyfele visszavonta a keresetet.

A tárgyaláson sem a felperes, sem az alperesek nem jelentek meg, így a rendelkezésre álló dokumentumok alapján döntött a bíróság. Az ítélet nem jogerős, az ellen 15 napon belül lehet fellebbezni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán tavaly október 15-én agyonverték Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, mert autójával elsodort és könnyebben megsebesített egy kislányt. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt folyó eljárásban nyolc gyanúsítottat helyeztek előzetes letartóztatásba. A nyomozását a rendőrség lezárta, az iratokat már az ügyészség vizsgálja.