Hatszáz újabb gárdista tesz esküt a Hősök terén

Vágólapra másolva!
Ismét Für Lajos volt honvédelmi miniszter és Wittner Mária fideszes képviselő részvételével tartja új tagjainak avatását a Magyar Gárda október 21-én a Hősök terén - írja a Népszava. A lap szerint most először több nő is tagja lesz a Jobbik által alapított szervezetnek.
Vágólapra másolva!

Ezúttal várhatóan 600 szimpatizáns tesz esküt a szervezet árpádsávos zászlója előtt október 21-én, a Hősök terén - írja pénteki számában a Népszava. Ez több, mint tízszerese annak, ahány szimpatizáns a Jobbik alapította szervezet augusztus 25-i zászlóbontásakor esküt tett

Akkor - a lap szerint - a megalakulás mellett az okozott botrányt, hogy a megbízóleveleket az Antall-kormány honvédelmi minisztere, Für Lajos adta át, beszédet mondott Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, a parádét pedig Usztics Mátyás, a Fidesz-rendezvényekről is ismert színművész vezényelte.

Az újság az újabb avatásról megkérdezte volna Vona Gábort, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnökét, de elérhetetlen volt.

Mint írja a lap, így nem tudták meg azt sem, hogy ezúttal is lehet-e magánemberi minőségükben a rendezvényen részt vevő egyházi méltóságokra számítani, hiszen a nyár végén amiatt került kínos helyzetbe a katolikus, a református és az evangélikus egyház, mert papjaik a tudtuk nélkül vettek részt az avatón és áldották meg a szervezet árpádsávos zászlóját - olvasható a Népszavában.