Darabokban találták meg az ellopott harangokat

Vágólapra másolva!
Kalapáccsal szétverték és elrejtették a tolvajok azt a két rézharangot, amiket még júniusban loptak el egy kálmánházai iskola udvaráról. A fiatal tolvajokat korábban már kikérdezték a rendőrök, de a harangok megtalálásával már bizonyítékot is szereztek a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Darabokban találták meg a nyíregyházi rendőrök azt a két rézharangot, melyeket még június végén loptak el egy kálmánházai iskola udvaráról. A kb. 60 éves, 130, illetve 40 kg körüli harangokat a tolvajok kalapáccsal verték szét. A bűncselekménnyel körülbelül kétmillió forint kárt okoztak a tulajdonos önkormányzatnak.

Illés György alosztályvezető szerint a nyomozók öt gyanúsítottat hallgattak ki, valamennyien 17-20 év közötti újfehértói lakosok. A fiatalok előre kitervelték a lopást: kocsival hajtottak az iskolához, ahol kötelekkel eresztették le a súlyos fémtárgyakat.

A rendőrök figyelme a bűncselekményt követően nem sokkal már rájuk terelődött, ekkor azonban még nem találtak bizonyítékot. A nyomozás során azóta atonban a 4-es főút mellett egy bozótosban megtalálták a tönkretett harangokat, és ez már elegendő bizonyítékot szolgáltat a megalapozott gyanúhoz.