Három nagy áruház nem tud Horváth hallókészülékéről

Vágólapra másolva!
A siketek szövetsége arra kérte Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, hogy egy közös bevásárlás keretében mutassa meg, hogy melyik hipermarketben kapható hallókészülék. A tárca ugyanis azt állította, hogy a boltokban olcsón kapható a készülék, a civil szervezet viszont a szupermarketben nem lehet beszerezni ilyen eszközt. Az [origo]-nak három áruházlánc mondta: náluk nincs hallókészülék.
Vágólapra másolva!

Hirdetésben kifogásolta a Siketek és Nagyothallok Országos Szövetsége, hogy Horváth Ágnes egészségügyi miniszter egy parlamenti felszólalásban azt állította, a hipermarketekben is kaphatók hallókészülékek, ráadásul ezek jóval olcsóbbak, mint amit a gyártó kér értük. A civil szervezet szerint ez nem igaz, ezért a Magyar Nemzet szerdai számában közölt hirdetésben arra kérték a minisztert, hogy kísérje el őket egy olyan hipermarketbe, ahol kapható hallókészülék.

Az Egészségügyi Minisztérium szerint meglepő a civil szervezet fellépése. Kundra Anna, a tárca sajtófőnöke az [origo]-nak azt mondta: a hirdetésben leírtakat azért furcsállják, mert a tárca több olyan lépést is tett, amellyel a siketek életét próbálták megkönnyíteni. Idén közel 60 hallókészülék ára lett olcsóbb, ráadásul könnyebben be lehet szerezni a jobb minőségű digitális készülékeket. A sajtófőnök továbbra is azt állította: kaphatók hipermarketekben hallókészülékek, azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy mely üzletekben. A miniszter nem tesz eleget a civilek felkérésének, nyilvános akciót nem szeretne, tárgyalásra viszont hajlandó - tette hozzá a sajtófőnök.

Az [origo] néhány hipermarketláncnál érdeklődött arról, hogy árulnak-e hallókészüléket. A Tesco, az Auchan és a Spar azt közölte, hogy az üzleteikben nem kaphatók ilyen eszközök.