Puhítva engedik át Gyurcsány csomagját

Vágólapra másolva!
Konkrét elképzelésekkel készül Gyurcsány Ferenc kormányfő és az MSZP öt munkacsoportja is a hétpontos tisztasági csomag kapcsán a párt szombati frakcióülésére. A legtöbb vitát kiváltó polgármesteri összeférhetetlenség ügyében az hozhat megoldást, ha - a miniszterelnöki felvetés szerint - csak 2014-től vezetnék be.
Vágólapra másolva!

Gőzerővel készülnek az állásfoglalások az MSZP öt munkacsoportjánál, amelyek a miniszterelnök által bejelentett tisztasági csomag feldolgozására alakultak: feladatuk a frakcióban felmerülő ötletek kompromisszumos összedolgozása. A kész szövegjavaslatokat szombaton, frakcióülésen vitatják meg Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök részvételével.

Balogh József, a munkacsoport vezetője a Népszabadságnak azt mondta: a legnehezebb kérdésben, a polgármesteri összeférhetetlenség ügyében már kristályosodnak az elképzelések. Megoldást Gyurcsány Ferenc kompromisszumos ötlete hozhat. A lap kormányközeli forrásokból származó értesülései szerint a miniszterelnök azt fogja javasolni a szocialistáknak, hogy az összeférhetetlenséget csak a következő utáni ciklusban, 2014-től vezessék be.