Telefonrabló gyerekeket fogtak el

Vágólapra másolva!
Gyerekeket és fiatalkorúakat fogott el a XII. kerületi rendőrség, akik a Moszkva tér környékén bandában rabolták ki a járókelőket. A gyerekek úgy buktak le, hogy egyikük cigarettát kért egy civil ruhás rendőrtől, aki felismerte a személyleírások alapján.
Vágólapra másolva!

Mobiltelefonokat rabolt a Moszkva tér környékén az a fiatalkorúaból és gyerekekből álló banda, akiket a XII. kerületi rendőrség fülelt le. A gyerekek a Moszkva téren találkoztak és szeptember végén tucatnyi alkalommal, délután vagy este, naponta akár többször is raboltak a Mammut, a Városmajor park, a Millenáris, a Fény utca, a Nagyenyed utca és a Margit körút környékén.

A kis rablók módszere az volt, hogy először az időt kérdezve leszólították a sértetteket, majd fenyegető fellépésükkel értékeik átadására kényszerítették őket - mondta Fülöp Valter alezredes, a kerületi kapitányság vezetője. A nyomozás kiterjed a rabolt mobiltelefonok piacára, az orgazdákra is.

A banda október 1-jén azért bukott le, mert az egyik tagja a Városmajor parkban cigarettát kért egy civil ruhás nyomozótól, aki a sértettektől korábban kapott személyleírás alapján azonosította az elkövetőt.

Két fiatalkorú előzetes letartóztatásba került, ők akár öt év börtönt is kaphatnak. Egyikük ellen kábítószerrel visszaélés miatt is folyik eljárás. A többi rabló még gyermekkorú, nem töltötte be 14. életévét, ezért nem büntethető.