Újabb bombát találtak az északi összekötő vasúti hídnál

Vágólapra másolva!
Egy újabb ötszáz kilogrammos bombát találtak mederkotrás során kedden este az északi összekötő vasút híd harmadik pillérénél. A mai napon már másodszor kivonuló tűzszerészek később döntenek a bomba hatástalanításának módjáról.
Vágólapra másolva!

Egy nap alatt már a második fel nem robbant második világháborús bombára bukkantak az északi összekötő vasút hídnál. A tűzszerészek ezt a bombát is elszállítják a helyszínről. Délelőtt 11 órától már leállt egyszer a vasúti forgalom Angyalföld és Óbuda között, szintén bomba miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint reggel fél 9-kor találták meg az úgynevezett "repülőbombát". A felújítást végző munkások a híd egyik pillérét igyekeztek megerősíteni, amikor munkagépük kiemelte a vízből a körülbelül szintén 500 kilogramm súlyú bombát.

A HM tűzszerész egysége a híd teljes közúti és vasúti zárását rendelte el, ezenkívül a híd mindkét parti szakaszát 500 méter sugarú körben lezárták, valamint teljes hajózási tilalmat rendeltek el a Duna ezen szakaszán kedden délelőtt. A bombát végül elszállították.