Felfüggeszthetik Lengyel Zoltán mentelmi jogát

Vágólapra másolva!
A parlament mentelmi bizottsága azt javasolja, hogy függesszék fel a mentelmi jogát Lengyel Zoltál volt fideszes képviselőnek, aki a rendőrség szerint egy intézkedés során megütött egy rendőrt.
Vágólapra másolva!

Rövid vita után a mentelmi bizottság egyhangúlag úgy döntött: javasolja Lengyel Zoltán független, volt fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését - közölte Géczi József Alajos, a testület MSZP-s elnöke a bizottság zárt ülése után. Hozzátette: a mentelmi jog felfüggesztési eljárás hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt kezdődött Lengyel ellen.

A képviselő ellen a fővárosi I. kerületi rendőrfőkapitány július elején tett feljelentést, mert szerintük a politikus megütötte a vele szemben intézkedő rendőrt. A történteket követően a képviselő feljelentést tett, és a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást.

A napokban Lengyel ügyvédje, Budai Gyula azt közölte: a politikus kérni fogja mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűléstől, mert tisztázni akarja magát az ellene felhozott vádak alól.

A képviselő azt állította, hogy az őt igazoltató rendőrök kirángatták autójából, letépték a kezéről fémszíjas óráját, a földre teperték és fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Mivel nem voltak nála iratok, csak a kapitányságon tudta magát igazolni. Lengyel a fogva tartás miatt feljelentette a randőröket.

Lengyel Zoltán augusztus közepén kilépett a Fidesz-frakcióból. Ebben közrejátszott, hogy nyilvánosságra kerültek olyan fotók, amelyeken állítólag ő látható meztelenül. A képviselő tagadta ezt, és azt állította, hogy nem ő szerepel a képeken.