Tanúkat hallgattak meg a nagykátai fideszes ügyében

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a nyomozás a gyanú szerint verekedő nagykátai fideszes vezető ellen, aki azonban továbbra is ártatlanságát hangoztatja, és politikai lejáratást emleget. Garázdaságért akár két év börtönbüntetés is kiszabható.
Vágólapra másolva!

Tanúkihallgatásokkal megkezdődött a nyomozás a péntek este, egy nagykátai vendéglátó helyen történt incidens részleteinek kiderítésére - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Bényi Mónika. A rendőrség azért indított eljárást, mert egy helyi fideszes vezető állítólag többször is megütött egy vendéget. Garázdaságért egyébként két év börtönbüntetés, közérdekű munka elrendelése vagy pénzbüntetés szabható ki.

Bényi Mónika elmondta, hogy garázdaság vétség miatt indult meg az ügy részleteinek feltárására a nyomozás, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás tanúsítása miatt. A feltételezés szerint Koncz Gábor, a helyi víziközmű társulás-elnöke, aki egyben a városi Fidesz-frakció vezetője, néhány munkatársával betért a vendéglőbe, ahol szóváltásba keveredett a felszolgálóval.

A hvg.hu-nak nevük elhallgatását kérő szemtanúk azt mondták, Koncz teljesen kifordult önmagából, csapkodott, a zsidókat és a kommunistákat szidta. Több jelenlévő is azt mondta a rendőröknek, a politikus többször is "képviselőségével kérkedett". Koncz ezt követően ütötte meg állítólag az egyik vendéget, aki bekapcsolódott a szóváltásba.

Koncz Gábor tagadja ezeket az állításokat. A kérdéses estén semmiféle verekedés nem volt, pofon nem csattant el - jelentette ki. Hozzátetette, hogy szerinte politikai lejáratását szolgálja az ügy, és köze lehet ahhoz, hogy ő korábban feljelentést tett, amiért állítólag 9,5 millió forintos hiányt talált a hivatalnál, amely előtte MSZP-s vezetés alatt állt. Bényi Mónika rendőrségi szóvivő azonban hangsúlyozta, nincs összefüggés a garázdaság ügye és a hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozás között.