Műtéttel jótékonykodna tovább az Egymásért Alapítvány

Vágólapra másolva!
Plasztikai sebészhez viszi a Törökországból hazahozott kisfiút, Mehmet Károlyt a milliárdos áfacsalással gyanúsított Egymásért Alapítvány előzetesből kiengedett vezetője, Földesi-Szabó László. A vámosok szerint a kiemelten közhasznú szervezet az adományként kapott élelmiszer értékesítéséből finanszírozta karitatív tevékenységét, amit most tovább folytatnak.
Vágólapra másolva!

Újra jótékonykodik az Egymásért Egy-Másért Alapítvány, amelynek korábbi vezetőjét azzal gyanúsítják, hogy részt vett egy 1,2 milliárdos áfacsalásban. A kiemelten közhasznú szervezet nemrég még előzetesben ült vezetője, Földesi-Szabó László megerősítette az [origo]-nak a Délmagyarország által közölt hírt, hogy továbbra is támogatni akarják a Törökországból általuk hazahozott kisfiút, Mehmet Károlyt.

"Régebbi sérülések nyomai láthatóak a fiú állán, ezt szeretnénk eltüntetni. Az édesanya nem zárkózott el ettől. Most arra várunk, hogy mikor vihetjük Karcsikát egy plasztikai sebészhez" - mondta Földesi-Szabó László. A műtét költségét az alapítványi vezető nem tudta megmondani.

Emellett szintén költenek a legendás egri várvédő, Dobó István kapitány sírjának felkutatására is, amit ez év elején kezdett el az alapítvány. "Még van valamennyi a 15 milliós keretből" - mondta Földesi-Szabó.

Az [origo] kérdésére, hogy honnan van erre pénzük, miközben a VPOP zárolta az alapítvány vagyonát, Földesi-Szabó azt felelte: "Egy részét zárolták, más részét nem. Van erre forrása az alapítványnak".

Az ellenük indított nyomozás jelenlegi állásáról ugyanakkor "fogalma sincs" a vezetőnek, csak annyit tudott mondani, hogy "folyamatban van". Augusztus elején engedték ki az előzetes letartóztatásból az Egymásért Alapítvány áfacsalási ügyének gyanúsítottjait. Velük szemben akkor a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A 2000-ig az ORFK-nál nyomozóként dolgozó Földesi-Szabót és társait különösen nagy értékű csempészettel gyanúsítják. A vám- és pénzügyőrség (VPOP) gyanúja szerint 1,2 milliárd forintnyi adót és vámot nem fizetett be az az elkövetői kör, amely az alapítványon keresztül 59 alkalommal, 8500 tonna élelmiszert hozott be a Távol-Keletről, 1,4 milliárd forint értékben.