Tockosra emlékszik a megütött nagykátai

Vágólapra másolva!
Nyilatkozott az [origo]-nak az a férfi, aki azt állítja, hogy megütötte egy helyi fideszes vezető egy nagykátai vendéglátóhelyen. A férfi feljelentést tett a fideszes ellen, aki továbbra is azt állítja, hogy nem történt semmiféle verekedés. A rendőrség nyomozást indított garázdaság vétsége miatt.
Vágólapra másolva!

"Én kaptam a pofont" - mondta az [origo]-nak Gulis István, aki állítólag egy nagykátai vendéglátóhelyen keveredett konfliktusba a városi Fidesz-frakció vezetőjével. "Feldöntötték a székeket, hangoskodtak, kiborították a poharakat" - mondta az étteremben családjával vacsorázó Gulis, aki könnyű testi sértés miatt, látleletet csatolva feljelentést tett a nagykátai rendőrségen.

Mint az [origo]-nak elmondta, a négyfős társaságból egyikük - a feltételezések szerint Koncz Gábor, a helyi vízközműtársulás elnöke, aki egyben a városi Fidesz-frakció vezetője - hangoskodni és randalírozni kezdett, amikor a pincér "nagyon udvariasan megkérte, hogy ne hangoskodjanak, vagy távozzanak".

Megütötte a fejét

Gulis - aki az ajtóban dohányzott - azt mondta, hogy válaszul a férfi kioktatta a pincért, és a panaszkönyvet követelte, azzal fenyegetőzött, hogy bezáratja a helyet. "Mutasson valakit, akit zavarok!" - mondta agresszívan a férfi a pincérnek, Gulis elmondása szerint. "Ekkor beléptem, és azt mondtam, hogy engem és a családomat zavar" - tette hozzá, majd mint mondta, visszament a családjához és a hangoskodó társaságnak háttal leült.

Az elkövető - Gulis szerint - ekkor váratlanul odajött az asztalához, és hátulról egy "tockost adott, a tenyerével megütötte a fejemet". Mint mondta, "mire másodszorra akart megütni, már álltam, de nem ütöttem vissza, hanem hívtam a rendőrséget. A többiek elrángatták, és másokat is megütött, majd kiment az étteremből" - emlékszik vissza Gulis, aki szerint több szemtanú is megerősítheti az állítását.

Koncz tagad

Koncz Gábor tagadja ezeket az állításokat. A kérdéses estén semmiféle verekedés nem volt, pofon nem csattant el - jelentette ki. Hozzátetette, hogy szerinte politikai lejáratását szolgálja az ügy, és köze lehet ahhoz, hogy ő korábban feljelentést tett, amiért állítólag 9,5 millió forintos hiányt talált a hivatalnál, amely előtte MSZP-s vezetés alatt állt.

Ezzel kapcsolatban Gulis István azt mondta, hogy nem volt szó politikáról, senki nem tudta, hogy ki kicsoda, amikor az eset történt.

Garázdaság miatt nyomoznak

Tanúkihallgatásokkal megkezdődött a nyomozás a péntek este, egy nagykátai vendéglátóhelyen történt incidens részleteinek kiderítésére - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Bényi Mónika. Garázdaságért egyébként két év börtönbüntetés, közérdekű munka elrendelése vagy pénzbüntetés szabható ki.

Bényi Mónika elmondta, hogy garázdaság vétség miatt indult meg az ügy részleteinek feltárására a nyomozás, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás tanúsítása miatt. A hvg.hu-nak nevük elhallgatását kérő szemtanúk azt mondták, Koncz teljesen kifordult önmagából, csapkodott, a zsidókat és a kommunistákat szidta. Több jelenlévő is azt mondta a rendőröknek, a politikus többször is "képviselőségével kérkedett". Koncz ezt követően ütötte meg állítólag az egyik vendéget, aki bekapcsolódott a szóváltásba.