Kövér: Gyurcsányék húzzanak el!

Vágólapra másolva!
Húzzanak el az uniós pénzek és a nem uniós pénzek közeléből, húzzanak el az ország éléről Gyurcsány Ferenc és tettestársai - jelentette ki szombaton Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke. A politikus - utalva a miniszterelnök által meghirdetett hét pontos javaslatcsomagra - azt mondta, mindössze ez az egy dolog kellene a közélet tisztasásának megteremtéséhez. Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint Kövér megfeledkezik arról, hogy a 13 aradi vértanú kivégzésének évfordulója a megemlékezésre, a főhajtásra jó, a politikai sárdobálásra semmiképpen sem.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc és "tettestársai" "húzzanak el" az állami pénzek közeléből és az ország éléről - jelentette ki Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján. A fideszes politikus szerint nem csak az a baj, hogy a szocialisták a "korrupció, a mutyizás, az urambátyám-világ, a pénzlenyúlás", és a "nyílt arcátlan lopás mocsarába süllyedtek", hanem az igazi probléma az, hogy "nyomják lefelé a maguk alatt lévő országot, amelynek a nyakán ülnek".

"Ha ebből a helyzetből kiutat keresünk, akkor a közélet tisztaságát megteremteni hivatott programot mindössze egy pontban kell összefoglalnunk, és itt Bajnai úrnak, a szocialista kormány tagjának a szóhasználatával kell éljünk, azt kell mondanunk Gyurcsány Ferencnek és tettestársainak, hogy húzzanak el az uniós pénzek és a nem uniós pénzek közeléből, húzzanak el az ország éléről" - jelentette ki Kövér László.

Szerinte a Zuschlag-ügy szálai Gyurcsány Ferencig, a Weiszenberger-ügy szálai pedig Bajnai Gordon minisztériumáig vezetnek, míg a dögei polgármester is MSZP-s kapcsolataira hivatkozott a nyilvánosságra került titkos hangfelvételen. Kövér László azt is állította, hogy egy dán cég, 260 milliós állami támogatásért cserébe, ezer forintos négyzetméterenkénti áron bérli Veres János pénzügyminiszter üresen álló csarnokát.

Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek úgy reagált, Kövér László megfeledkezett a 13 aradi vértanú kivégzésének évfordulójáról, hiszen ez a nap az emlékezésre, a főhajtásra jó, a politikai sárdobálásra semmiképpen sem. Hozzátette: az MSZP mindig felelős parlamenti pártként viselkedett, s amikor kormányra került, akkor is az ország jelene és jövője szempontjából fontos, de néha kényes dolgokat is végrehajtott. Így volt ez 1994 és 1998 között is - folytatta a szóvivő -, amikor a gazdaságot növekedési pályára állította a szocialisták vezette kormány, s így volt ez 2002-ben is, amikor szociális fordulatot hajtott végre.