Mentelmi joga felfüggesztését kéri Lengyel Zoltán

Vágólapra másolva!
Nem akar a mentelmi joga mögé bújni Lengyel Zoltán, akit azzal gyanúsítanak, hogy idén nyáron összeverekedett az őt igazoltató rendőrökkel. A képviselő ügyvédje szerint tisztázni akarja magát, ezért a nyomozás minden lépésénél ott lesz. Lengyel maga is feljelentést tett a rendőrök ellen, akik szerinte bántalmazták és jogtalanul fogvatartották.
Vágólapra másolva!

Lengyel Zoltán azt kéri majd az Országyűléstől, hogy a Legfőbb Ügyészség kezdeményezése alapján függessze fel mentelmi jogát - mondta az MTI-nek Budai Gyula, a volt fideszes képviselő ügyvédje. Az ügyvéd szerint Lengyel nem akar a mentelmi joga mögé bújni, mint Juhászné Lévai Katalin szocialista képviselő, akit közirathamisítási ügyben nem adott ki az Országgyűlés.

Budai azt mondta a képviselő tisztázni akarja magát, ezért a nyomozás során minden cselekményen részt fog venni. Azt kérik majd az ügyészségtől, hogy orvosszakértő jelenlétében tartsanak bizonyítási kísérletet a helyszínen, és Lengyel Zoltánt szembesítsék az őt vádoló rendőrökkel - mondta az ügyvéd.

A jelenleg független, volt fideszes Lengyel Zoltán mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész kezdeményezte - erősítették meg az MTI értesülését parlamenti forrásból. A neve elhallgatását kérő informátor szerint az erről szóló indítvány csütörtökön érkezett meg az illetékes bizottsághoz. Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az Országgyűlés mentelmi bizottságának hivatalos megerősítéséig nem kívánta kommentálni az MTI értesülését.

Lengyel Zoltán ellen az I. kerületi rendőrkapitány július elején tett feljelentést, mert szerintük megütötte a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt, amikor igazoltatták Budapesten, az Alagút utcánál.

A képviselő viszont azt állítja, hogy az őt igazoltató rendőrök kirángatták autójából, letépték a kezéről fémszíjas óráját, a földre teperték és fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Mivel nem voltak nála iratok, csak a kapitányságon tudta magát igazolni. Lengyel a fogvatartás miatt feljelentette a randőröket.

Lengyel Zoltán nem sokkal az eset után, augusztus közepén az állítólag róla készült meztelen képek megjelenése miatt kilépett a Fidesz-frakcióból.