Gyorshajtóknak dolgoztak békési rendőrök

Vágólapra másolva!
Megszüntették két rendőrjárőr szolgálati viszonyát, miután felmerült, hogy több mint harminc esetben töröltek ki sebesség-ellenőrzések során készített felvételeket a rendszerből.
Vágólapra másolva!

A Békés Megyei Rendőr-főkaptányság a sebesség-ellenőrző készülékekkel rögzített sebességtúllépések ellenőrzésekor az Orosházi Rendőrkapitányság két járőre által készített felvételeknél eltéréseket észlelt - olvasható a rendőrség honlapján. Ezt a készülékbe épített ellenőrző szoftver adatai is megerősítették.

Mint írják, az ellenőrzések adatai szerint a két járőr több mint 30 esetben törölt ki felvételt, valamint nem a meghatározott időben és helyen teljesítették szolgálatukat. Ezek alapján felmerült a gyanú, hogy a felvételek törlésével hivatali hatalmukkal visszaéltek.

A két járőr szolgálati viszonyát az orosházi rendőrkapitány azonnal megszüntette. Ellenük hivatali visszaélés és kötelességszegés szolgálatban bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett az állomány illetékes parancsnoka a Szegedi Katonai Ügyészségen.