Pokorni Zoltán: Tévedtem

Vágólapra másolva!
Pokorni Zoltán a Duna TV egyik csütörtöki műsorában elismerte: tévedett a telefonbeszélgetések rögzítését illetően. A Fidesz alelnöke az előző napon még azt hangoztatta, hogy tíz éve minden minisztériumból ki- és bemenő hívást rögzítenek, és úgy emlékezett, hogy az ő minisztersége alatt az oktatási minisztériumban 48 óráig tárolták a felvett telefonbeszélgetéseket.
Vágólapra másolva!

"Kiderült, hogy tévedtem. Be kell lássam, van ilyen. Ez egy közigazgatási legenda volt, aminek én is felültem még régen" - idézte a Duna TV internetes honlapja Pokorni Zoltán.

A Fidesz alelnöke szerdán sajtótájékoztatón foglalkozott azzal, hogy könnyen el lehetne dönteni, mi hangzott el Szilvásy György nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter és Topolánszky Ákos, a sportminisztérium korábbi helyettes államtitkára között az elmúlt héten lezajlott telefonbeszélgetésen, mivel idestova tíz éve minden minisztériumból kimenő és bejövő telefonbeszélgetést rögzítenek. Hozzátette: oktatási miniszteri időszakából úgy emlékszik, 48 óráig tárolták a számítógépek a telefonbeszélgetéseket.

A Fidesz és az MSZP csütörtökön eltérően értelmezte, mit is mondott előző nap az ellenzéki politikus. Varga Mihály, a Fidesz másik alelnöke úgy vélte, Pokorni Zoltán a beszélgetések tényének és nem tartalmának rögzítésére gondolt. Nyakó István, az MSZP szóvivője viszont arról beszélt, hogy a büntető törvénykönyv szerint bűntettet követ el, ha valaki hivatalos személyként jogtalanul kezel személyes adatot. A szocialista pártszóvivő azt is nyilatkozta, hogy ha hitelt lehet adni Pokorni Zoltán szavainak, akkor az Orbán-kormány bűncselekményt követett el a minisztériumi telefonbeszélgetések rögzítésével.