Nyomoznak a Kopaszi-gát eladása után

Vágólapra másolva!
Nyomozást rendelt el a budapesti Kopaszi-gát privatizációja ügyében a Fővárosi Főügyészség - írja a Magyar Nemzet. A gyanú szerint hűtlen kezelés történt, amikor Újbuda legértékesebb ingatlanját, Leisztinger Tamás cégén keresztül külföldi befektetők birtokába juttatták.
Vágólapra másolva!

Különösen jelentős vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés alapos gyanújával rendelt el nyomozást a Fővárosi Főügyészség a Kopaszi-gát önkormányzati területeinek értékesítésével kapcsolatban - írja a Magyar Nemzet. Az ügyben nemrég Schneller Domonkos, a Fidesz XI. kerületi önkormányzati képviselője tett feljelentést, a nyomozás ismeretlen tettes ellen indult meg.

A lap az ügyet ismertetve emlékeztet arra, hogy Leisztinger Tamás az MSZP-SZDSZ-MDF-es irányítású Újbudán a Lágymányosi-öböl és a Kopaszi-gát fejlesztésének ígéretével három év alatt megszerezte a kerület legértékesebbnek tartott területét, majd nagy haszonnal túladott rajta. Leisztinger az ügyleten, a lap számításai szerint milliárdokat nyert.

Molnár Gyula, a kerület MSZP-s polgármestere korábban, 2005 végére hatalmas szórakoztató-negyedet ígért a területre, ebből azonban csak egy park és néhány faház készült el. Az önkormányzat az ügyletből 500 millió forintos bevétellel szállt ki, és saját vizsgálata szerint mindent jogszerűen intézett.

A rendőrségnek a törvény szerint két hónapja van, hogy kiderítse, történt-e bűncselekmény, de az eljárás szükség esetén meghosszabbítható.