A dögei polgármester visszautasítja a vádakat

Vágólapra másolva!
A dögei polgármester egy rádióműsorban még a kérdést is visszautasította azzal kapcsolatban, hogy egy építési vállalkozóval arról beszélt volna, 20 millió forintért cserébe segíteni fogják a kivitelezéshez szükséges újabb összeg lehívását; a Klubrádió Kontra című műsorában csütörtök este nyilatkozó Vincze Ferenc Tibor visszautasította a Fidesz vádjait.
Vágólapra másolva!

A műsorvezető kérdésére, hogy tudta-e, hogy rögzítik a kft. tulajdonosával folytatott beszélgetését, úgy válaszolt "ilyen telefonbeszélgetés meg magnófelvételről én nem tudok semmit, nem tudom, hogy ki honnan vette ezt a blőd állítást, ez hazugság, aljas rágalom". Közölte, nem találkozott ilyen hangfelvétellel, nem tudja, mi van rajta. Úgy fogalmazott: "velem semmilyen magnófelvétel, meg kazetta, meg beszélgetés, ilyesmi nem volt".

A polgármester nevetségesnek tartotta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke nyilatkozatát róla, hogy átállt a másik oldalra. Mint mondta, 1990-től függetlenként indult, őt csak a település fejlődése érdekli.

"Én nem vagyok se cigány, elnézést, se bohóc, én nem szoktam egyik pártból a másikba ugrálni, én 90-től függetlenként indultam, mindegy, hogy mit mond a Varga Mihály úr" - fogalmazott.

A beszélgetés során többször kiemelte, hogy az önkormányzat vagyona 1990-ben 8-10 millió forint volt, most pedig 1,5 milliárd forint.

A polgármester azt is közölte, nem tudja, hogy ellene nyomoz-e a nyíregyházi ügyészség, nem kapott ezzel kapcsolatban semmilyen iratot és sem a jegyzőt, se a képviselőket nem kereste senki ilyen ügyben.

Szilágy László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtóreferense az MTI érdeklődésére közölte, hogy a nyíregyházi nyomozó ügyészség június 21-én indított nyomozást az ügyben, hivatali személy által elkövetett vesztegetés ügyében, gyanúsított nincs.

A műsorban ugyancsak nyilatkozott az ügyről Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke. Szerinte a polgármesterről kiderült, hogy Fidesz-támogatással nyert választást, "igaz, miután a Fidesz rájött erre, gyorsan levette a honlapjáról az erre utaló adatokat". Mint mondta, "így működik a régi vágású maradi, avítt politika és ezeknek az eszközei" - fogalmazott.

A HírTV-hez került újabb hangfelvétel szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Döge polgármestere, a független Vincze Ferenc Tibor arról beszél egy építési vállalkozónak, hogy az önkormányzati testület 6 tagja 20 millióért cserébe segíteni fogja a kivitelezéshez szükséges újabb összeg lehívását.

A polgármester arra is utal, hogy a vállalkozó már korábban kifizetett 8 millió kenőpénzt. Ám a cég végül nem kapta meg az építéshez szükséges összeget, és tönkrement, felszámolják.