Fegyház vár a csecsemőgyilkos anyára

Vágólapra másolva!
Szándékos emberölésért hét év fegyházbüntetést szabtak ki arra a fiatal nőre, aki - miután végig titokban tartotta terhességét - februárban megfojtotta az újszülött gyermeket. A bíróság szerint súlyosító tényező, hogy elszaporodtak a hasonló bűncselekmények.
Vágólapra másolva!

Hét év fegyházbüntetésre ítéltek csecsemő-gyilkosságért egy 27 éves tiborszállási nőt szerdán Nyíregyházán. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság ítélete nem jogerős. Az asszony eddig szabadlábon védekezett, a tárgyalóteremből már bilincsben vezették el.

A tényállás szerint a háromgyerekes nő eltitkolta újabb terhességét, majd február 19-én este egy lakatlan házban szülte meg a gyermekét. Egy törölközővel a fejét becsavarva megfojtotta a kisfiút, s a tetemet az udvaron lévő kútba dobta. A bíróság megállapította, hogy a vádlott, aki férjével megromlott kapcsolata után mástól esett teherbe, szándékosan követte el az emberölést, akarta gyermeke halálát.

Enyhítő körülményként értékelték beismerő, megbánó magatartását, s azt, hogy három kiskorút nevel, viszont súlyosításként vette figyelembe a bíróság a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodását, különösen Szabolcs megyében. Az ügyész elfogadta az ítéletet, a nő ügyvédje azonban enyhítésért fellebbezett.