Vágólapra másolva!
Több hónapos díjtartozás miatt kikapcsolták a gázszolgáltatást a kisbéri önkormányzat intézményeiben, többek között a helyi iskolában és a rendelőben. A Komárom-Esztergom megyei önkormányzat azt mondja, a tartozást már kiegyenlítették, a szolgáltató szerint ez nem igaz. 
Vágólapra másolva!

A kisbéri önkormányzat több intézményében kikapcsolták a gázt, mivel több hónapos egyeztetés után sem egyenlítették ki a tartozásukat - közölte az MTI-vel az Égáz-Dégáz Zrt. A gázszolgáltatás felfüggesztése a városháza mellett az iskolát és az orvosi rendelőt is érinti.

Udvardi Erzsébet, a település fideszes polgármestere elismerte, hogy tartoznak a gázszolgáltatónak. Hozzátette: korábban nem volt lehetőségük fizetni, a szeptemberi adóbevételekből azonban már kiegyenlítették a számlákat, így kedden mindenhová visszakötik a gázt. Az MTI-nek az Égáz-Dégáz Zrt. ezt nem erősítette meg. A társasághoz hétfőig nem érkezett befizetés a kisbéri önkormányzattól, ezért nem is tervezik a szolgáltatás keddi újraindítását.

Az ügyet Keleti György, a térség MSZP-s országgyűlési képviselője is szóvá tette már a kistérség internetes fórumán. A képviselő a fórumra írt bejegyzésében arról is beszámolt, hogy elsőként egy orvosi ügyeletet ellátó társaságnak tűnt fel, hogy nincs náluk gázszolgáltatás. A cég rendszeresen fizette a számláit, ennek ellenére most őket is kikapcsolták az ellátásból.