Lefüleltek egy rendőrigazolvány-hamisítót

Vágólapra másolva!
Egy rendőrigazolványokat és egyéb hivatalos dokumentumokat hamisító férfit fogott el a rendőrség csütörtökön.  A feltételezések szerint a gyanúsított nem csak készítette a papírokat, de magát rendőrnek kiadva budapesti lakásokat is kirabolt velük.
Vágólapra másolva!

Rendőr-, sajtó- és diákigazolványokat hamisított egy fővárosi férfi, akit a rendőrök elfogtak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken. Kormos Endre elmondta: szeptember elején, a Pillangó utcai parkolóban a kerületi járőrök egy hamis rendőrigazolványt találtak. A dokumentumot készítő férfi személyazonosságát az igazolványon található fénykép alapján állapították meg, és csütörtökön előállították.

A 34 éves budapesti férfi lakásán a házkutatás során további rendőrigazolvány- és sajtóigazolvány-utánzatokat, számítógépet, tintasugaras nyomtatót, egy másik férfi nevére kiállított személyi igazolványt, valamint egy szintén más nevére kiállított diákigazolványt foglaltak le. Az igazolványutánzatok egy részét a gyanúsított nevére, másik részét pedig egy másik férfi nevére állították ki.

A sajtóügyeletes hozzátette: a XIV. kerületben az elmúlt időszakban több olyan bűncselekmény is történt, amikor idős polgárokhoz ismeretlenek - magukat rendőrnek kiadva - jutottak be, majd figyelmüket elterelve készpénzt és egyéb értékeket tulajdonítottak el. A személyleírások egy része megfelel a gyanúsított személyleírásának, így feltételezhető, hogy ezen cselekményeket is ő és egyelőre ismeretlen társa követte el.

A férfi ellen közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.