Elfogták a pénzszállítós gyilkosság gyanúsítottjait

Vágólapra másolva!
Elfogták a rendőrök a márciusi tokaji pénzszállítórablás még szabadlábon lévő két gyanúsítottját. A rablók az egyik biztonsági őrrel dolgoztak együtt a rendőrség szerint, a másik őrt megölték.
Vágólapra másolva!

Mind a négy gyanúsított rendőrkézre került a márciusi pénzszállítórablási ügyben. A rendőrök pénteken fogták el azt a két férfit, akik megtámadtak és kiraboltak egy pénzszállító autót Tokajnál idén márciusban - erősítette meg a távirati iroda információját Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Március 27-én hajnalban rabolták ki a pénzszállító autót Tokaj közelében, a főúttól egy kilométernyire. Az egyik őr meghalt, a másik komolyabb fizikai sérülések nélkül megúszta a támadást, őt állampolgári bejelentés alapján találták meg a támadás helyszínétől távolabb.

Pár nappal később az életben maradt őr már gyanúsítottként szerepelt a nyomozásban. Az adatok alapján ő és még hárman követték el a rablást. A bűncselekmény előzménye a gyanú szerint az volt, hogy az életben maradt pénzszállító és a három másik fiatalember korábbról ismerték egymást, és eltervezték a rablást. Az őr vezette az autót, amellyel Nyíregyházáról indultak útnak. A Borsod megyei Tokaj melletti Kopasz-hegy alatti útra hétfőn, a késő esti órákban fordultak be, azzal az ürüggyel, hogy neki a szükségét kell elvégeznie. Ekkor támadták meg társai az autót, és ölték meg a másik őrt.

A rendőrség akkori közlése szerint a rablók a bűncselekmény elkövetése után gépkocsijukkal bejárták a megyét, miközben negyedik társuk Miskolcról figyelte az esettel kapcsolatos reagálásokat. Aztán egy távoli, kietlen területen találkoztak mindannyian, ahol megbeszélték a továbbiakat, majd megsemmisítették és felgyújtották a bizonyítékokat. Utána érkeztek a borsodi megyeszékhelyre, majd újra elindultak a helyszín felé, Szerencs irányába. Az őrt ismét összekötözték, és az úttól kissé távolabb kirakták a kocsiból. Itt talált rá állampolgári bejelentés alapján a rendőrség.

Az őr három társa közül azt az embert már nem sokkal a bűncselekmény után elfogták, aki a gyanú szerint azzal vett részt a bűncselekményben, hogy Miskolcról figyelte az eseményeket.