Elküldték az Iparművészeti Múzeum főigazgatóját

Vágólapra másolva!
Visszavonta az Iparművészeti Múzeum főigazgatójának és gazdasági igazgatójának vezetői megbízatását Hiller István oktatási és kulturális miniszter, és az intézmény élére miniszteri biztost nevezett ki. Takács Imre főigazgató azt mondta, értetlenül áll a döntés előtt.
Vágólapra másolva!

Az Iparművészeti Múzeumban közelmúltban lefolytatott, terv szerinti és soron kívüli felügyeleti ellenőrzések lezárása után az oktatási és kulturális miniszter 2007. augusztus 31. napjával visszavonta Takács Imre főigazgató és Zádor Tamás gazdasági igazgató magasabb vezetői megbízatását - olvasható a minisztérium közleményében.

Hiller István az intézmény főigazgatói feladatainak ellátása érdekében miniszteri biztost nevezett ki Pálfi Ferenc személyében, aki a kiírandó főigazgatói pályázat lezárultáig, az új vezető hivatalba lépésének napjáig látja el teendőit. "A gazdasági vezetői feladatok ellátására a gazdasági igazgatói pályázat eredményes lezárásáig Pálffy Pétert rendelte ki a miniszter" - áll a közleményben.

A tárca nem tért ki arra, mi indokolta a két vezető megbízatásának visszavonását.

"Magam és munkatársaim is teljes értetlenséggel állunk ez előtt a döntés előtt" - mondta Takács Imre főigazgató az MTI-nek. Kiemelte, hogy az Iparművészeti Múzeum mind anyagilag, mind a programok szempontjából sikeresen működik, tele vannak tervekkel, és nem tud hibákról. A főigazgató hozzátette: kérése ellenére a minisztérium nem adott szóbeli indoklást a döntés hátteréről, ezért kérését írásban nyújtja be pénteken a szaktárcához.