Nagy értékű heroint foglaltak le Röszkén

Vágólapra másolva!
Dupla fenekű táskában próbáltak behozni Magyarországra 25 millió forint értékű heroint Röszkén. A kábítószert rejtő csomagot egy buszon találták meg. A drogot legfoglalták.
Vágólapra másolva!

Huszonötmillió forint értékű heroint találtak a röszkei határátkelőnél - tájékoztatta a
Vám- és Pénzügyőrség az MTI-t. A kábítószerre egy Szerbiából Németországba vendégmunkásokat szállító, szerb rendszámú autóbuszon bukkantak vasárnap.

Mikor a Határőrség vizsgálata során a busz utasai csomagjaikkal leszálltak a járműről, az utastérben egyetlen táska maradt, amelyet senki sem ismert el a sajátjának - mondta el a VPOP Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtófelelőse.

Az utazótáska kétrétegű alsó részébe ömlesztett, porózus anyagot varrtak be, amely pozitívan reagált az elvégezett kábítószertesztre. Az előzetes szakértői vélemény szerint több mint egy kilogramm mennyiségű, nagy tisztaságú heroint rejtettek el a táskában.

A pénzügyőrök a csaknem 25 millió forint értékű heroint lefoglalták. Az eljárást ismeretlen tettes ellen, visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetése miatt a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozóhivatala folytatja.