Medián: tartja előnyét a Fidesz

Vágólapra másolva!
Továbbra is tartja előnyét a Fidesz az MSZP-vel szemben a Medián felmérése alapján, amelyet a Magyar Nemzet ismertet. Az ellenzéki párt támogatottsága a teljes népesség körében 17 százalékkal magasabb az MSZP-jénél.
Vágólapra másolva!

Augusztusban is megmaradt a Fidesz 17 százalékos előnye az MSZP-vel szemben - derül ki a Medián felméréséből, amelyet a Magyar Nemzet ismertet. A felmérés szerint az SZDSZ támogatottsága továbbra is a parlamenti küszöb alatt van.

A Medián HVG felkérésére készített közvélemény-kutatása szerint a teljes népesség körében mind a két nagy párt erősödött, a közöttük lévő különbség azonban nem változott: a Fidesz továbbra is 17 százalékkal vezet az MSZP előtt. A két párt szavazótábora ugyanakkor hasonlóan alacsony aktivitást mutat, így a biztos szavazók körében 7 százalékponttal csökkent a különbség. A felmérés szerint egy most vasárnapi voksoláson a választani tudó biztos szavazók között a legnagyobb ellenzéki párt 57, az MSZP 32 százalékot kapna.

A két kisebb parlamenti párt szimpatizánsai közül még kevesebb, csupán minden második mondta biztosra a részvételét egy esetleges választáson.