Nyomára akadtak a levélbombás zsarolónak

Vágólapra másolva!
Írásszakértő segítségével azonosította a rendőrség azt a pécsi férfit, aki idén februárban gyufásdobozba rejtett levélbombát küldött egy vállalkozónak, hogy hárommillió forintot zsaroljon ki tőle. A vállalkozó a bombát a rendőrségre vitte, ott robbant fel, kisebb sérüléseket okozva a helyszínelő tisztnek.
Vágólapra másolva!

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint még februárban bombával zsarolt meg egy vállalkozót Pécsett, de szerkezete a rendőrségen robbant fel, könnyű sérüléseket okozva egy helyszínelőnek - közölte az MTI-vel Takátsy Zoltán, a baranyai rendőrség sajtóreferense.

A harmincas éveiben járó fiatalembert hosszas adatgyűjtést követően sikerült megtalálni. Zsarolás kísérlete és robbanóanyaggal való visszaélés miatt indult eljárás vele szemben. Jelenleg szabadlábon védekezik, de ha bűnössége beigazolódik, akár több év börtönbüntetést is kaphat - mondta Takátsy.

A rendőrség szerint a gyanúsított ismerte a tehetős vállalkozót, és úgy gondolta, megpróbál hárommillió forintot szerezni tőle. Otthon egy gyufásdobozba kis erejű bombát helyezett el, melyet fenyegető levél kíséretében nejlonzacskóba rakott, és február 1-jén az utcáról bedobta a vállalkozó udvarára.

A sértett a bombát és a levelet bevitte a rendőrségre, a szerkezet azonban felrobbant, amikor a helyszínelő osztály vezetője kivitte a kapitányság udvarára, és letette a földre. A bomba ereje két petárdáéval volt azonos, a rendőr az arcán és a kezén szenvedett hámsérüléseket.

A gyanúsított márciusban még egy fenyegető levelet, májusban pedig újabb, a korábbinál lényegesen nagyobb erejű, emberi élet kioltására is alkalmas bombát küldött a vállalkozónak. Ezt azonban a tűzszerészek hatástalanították. Takátsy közölte: a fiatalember nem tett vallomást, és a nyomozás még folyamatban van, de a levelek írásszakértői vizsgálata alapján szinte bizonyos, hogy ő a zsaroló.