Keresik a felakasztott kutya megkínzóit

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek akasztottak fel egy kutyát a Szeged melletti erdőben, a rendőrség állatkínzás miatt nyomozást indított. Helyi állatvédők szerint a térségben több hasonló eset is történt.
Vágólapra másolva!

Bálázó madzaggal felakasztott kutya tetemére bukkantak pár napja egy erdő szélén Szegedtől 10 kilométerre, Algyő határában. A vizsgálat szerint az állat feltehetően hosszú percekig haldoklott, mielőtt kimúlt, külső sérülések híján az akasztás végezhetett vele. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Tuczakov Szilvána bejelentette, hogy a rendőrség állatkínzás gyanújával eljárást indított, amelybe szakértőket vonnak be.

A helyi ebrendészeti telepet is üzemeltető Orpheus Állatvédő Egyesület úgy látja, az elkövetőket nem rettenti el, hogy a Btk. szerint az állatkínzás bűncselekmény, hiszen nem tartatják be a tilalmat. A közelmúltban több állatkínzásos eset is történt Szeged térségében, például egy férfi nemrég két kutyát fojtott vízbe, mert valamelyik állat kikapart egy virághagymát a kertjéből - derül ki az egyesület közleményéből, amelyben mindenkit arra kérnek, jelentse, ha a környezetében állatkínzást tapasztal.