Keresztelje el a kormányzati negyedet!

Vágólapra másolva!
Saját fát ültethet és környezetbarát robogót kap az, aki a legjobb nevet találja ki az új kormányzati negyednek. A javaslatokat zsűri bírálja el, az így kiválasztott legjobb ötletek között viszont az interneten beküldött szavazatok alapján dől el a verseny.
Vágólapra másolva!

Névadó pályázatot írtak ki a kormányzati negyedre, október 31-ig bárki javaslatot tehet arra, hogyan nevezzék el az új központot. Nem egyszerűen kormányzati negyedről, hanem egy centrumról van szó, az előbbi csupán töredéke az itt megvalósuló fejlesztéseknek - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Éppen ezért a győztes elnevezésnek tükröznie kell, hogy az új városközpont a "zöld gondolat", vagyis a környezettudatosság jegyében készül, illetve azt, hogy "polgárbarát, szolgáltató és hatékony állam jelképe, egy új városközpont az ország fővárosában".

A pályázat két szakaszból áll, október 31-ig várják az ötleteket levélben vagy e-mailben, majd a beérkezett névjavaslatokból egy szakmai zsűri választja ki a 10 legjobbnak talált ötletet. Ezt a top 10-et utána internetes szavazásra bocsátják a kormányzati negyed saját honlapján. A szavazás 2007 végéig tart, az eredményt az építkezés megkezdésével egyidőben, a jövő év elején hirdetik ki.

A környezettudatos beruházás névadójának jutalma egy környezetbarát egyszemélyes robogó, egy ún. Segway lesz. Ezen kívül a legjobb nevet beküldő ültetheti az első fát - amely az ő nevét fogja viselni - a Városközpont parkosításra váró területén.

Ha van ötlete a kormányzati negyed nevére, küldje el nekünk is a [email protected] címre Kormányzati negyed tárggyal vagy írja meg a cikk kommentjei között. A legjobb ötleteket cikkbe öntjük.