Rendőrök őrzik a csömöri szemétlerakót

Vágólapra másolva!
Ismét ellenőrzést tartott a környezetvédelmi felügyelőség a csömöri erdőben, ahová már több tízezer tonna hulladékot szállítottak ki egy fővárosi fegyvergyárból. A hatóság ezúttal nem csak leállíttatta a szállítást, hanem rendőri felügyeletet kezdeményezett.
Vágólapra másolva!

Megunta a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi Felügyelőség, hogy pénteki tiltása ellenére változatlanul hordták a kamionok Csömör mellé a szemetet, mint azt az [origo] videója és fotói is bizonyítják. A hatóság szakemberei szerdán ismét a helyszínre mentek, ahol megakadályozták, hogy a teherautók további szemete öntsenek a területre.

A zöldhatóság kezdeményezésére szerdától rendőrök őrzik a bánya bejáratát, hogy megakadályozzák a további hulladékbeszállítást. Emellett a felügyelőség naponta tart helyszíni ellenőrzést is.

A bontás alatt álló soroksári úti fegyvergyárból eddig már valószínűleg több tízezer tonna vasbetont, törmeléket, ajtó és ablakkeretet, műanyag csöveket és Illés Zoltán fideszes politikus szerint veszélyes hulladékot is kiszállítottak. A terület tulajdonosának azonban nem erre van engedélye.

Mint azt a Környezetvédelmi Minisztérium írja: az építési hulladék beszállítása egy olyan, a gödöllői Körzeti Földhivatal által kiadott engedély birtokában történik, amelynek kiadásakor a zöldhatóságot nem vonták be az engedélyezési eljárásba. Az engedélyező határozat miatt a Közép-Duna-völgyi felügyelőség szerdán a Pest Megyei Földhivatalhoz fordult, az engedély azonnali felülvizsgálatát kérve.