Vágólapra másolva!
Se politikusról, se a Tasnádi-ügyről nincs szó a Nemzeti Nyomozó Irodától eltűnt iratban - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő. A hétvégén a fdeszes Demeter Ervin azt mondta, hogy Tasnádinak köze lehet a Nemzeti Nyomozó Irodától ellopott irathoz.
Vágólapra másolva!

Egyetlen politikusról sincs szó abban az iratban, amely a Nemzeti Nyomozó Irodától eltűnt - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden. Mint elmondta, bizonyos információkról tudhat, hiszen szigorú nemzetbiztonsági vizsgálaton esett át.

"Hogy mi van abban a bizonyos papírban, azt nem mondhatom el, hogy mi nincs, azt igen. Nincs benne szó sem kormánypárti, sem ellenzéki politikusról" - közölte. A kormányszóvivő közölte: "A Tasnádi-ügy és az eltűnt irat ügye semmilyen módon nem függ össze egymással."

A fideszes Demeter Ervin néhány nappal ezelőtt azt mondta, hogy Tasnádi Péternek, illetve Tasnádi miniszteri kapcsolatának köze lehet ahhoz az irathoz, amelyet elloptak a Nemzeti Nyomozó Irodától. A politikus ezt arra alapozta, hogy Tasnádi egy korábbi interjújában utalt rá: van olyan politikus barátja, aki jelenleg is miniszter.

Tasnádi Péter nyilatkozataira vonatkozóan, miszerint találkozott kormánytaggal és ellenzéki politikusokkal is, a kormányszóvivő azt mondta: bárki összefuthat akár egy fotó erejéig politikusokkal, volt miniszterelnökökkel.