Tasnádi már nem emlékszik a miniszteri találkozóra

Vágólapra másolva!
Hiába szerettük volna megtudni, hogy ki volt az a miniszter, aki találkozót kért Tasnádi Pétertől, a házi őrizetben lévő vállalkozó azt mondta, már nem emlékszik az öt évvel ezelőtti randevúra. Demeter Ervin (Fidesz) szerint Tasnádinak köze lehet a Nemzeti Nyomozó Irodától ellopott irathoz.
Vágólapra másolva!

"Beteg vagyok, nem emlékszem egy öt évvel ezelőtti találkozóra" - mondta a házi őrizetben lévő Tasnádi Péter telefonon azzal kapcsolatban, hogy korábban a Normafánál találkozott egy olyan politikus barátjával, aki jelenleg is a kormány tagja. Tasnádi erről a Blikknek beszélt július közepén.

"Van olyan miniszter - most is az -, aki évekig jó barátom volt. Találkozni akart velem, de kérte, menjek fel a Normafához, csináljak úgy, mint aki kocog, és ott találkozzunk egy tölgyfánál. Találkoztunk" - mondta a július 19-én megjelent Blikkben.

A miniszter nevét Tasnádi Péter nem akarta elárulni, a Kormányszóvivői Irodától pedig azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az irodának nincs tudomása erről a találkozóról, és nem is kíván ezzel foglalkozni. Megkerestük Tuza Pétert, Tasnádi ügyvédjét is, ő azonban azzal hárította el kérdésünket, hogy ügyfelével kapcsolatban csak olyan dolgokkal foglalkozik, amelyeknek közvetlen közük van a büntetőügyhöz.

Tasnádi korábbi kijelentése most azért került elő, mert Demeter Ervin (Fidesz) szerint Tasnádinak, illetve Tasnádi miniszteri kapcsolatának köze lehet ahhoz az irathoz, amelyet elloptak a Nemzeti Nyomozó Irodától. A szigorúan titkos dokumentum állítólag eljutott egy újságíróhoz. Az NNI azt kérte, hogy aki az irat birtokába kerül, azonnal jelezze nekik, a dokumentum közlése kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Tasnádi Pétert többek között felbujtóként elkövetett emberölés előkészületével és életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják azért, mert a vád szerint meg akarta öletni a feleségét és annak élettársát, valamint sósavat öntetett az anyósára. Előzetes letartóztatását júliusban házi őrizetre változtatták, mert elmeszakértők azt állapították meg róla, hogy agysorvadásban szenved.