Buszsofőrt fojtogattak és vonatot dobáltak

Vágólapra másolva!
Két olyan bűncselekmény is történt az elmúlt hét végén Jász-Nagykun-Szolnok megyében, amelyik veszélyeztette a közlekedés biztonságát. Pénteken egy buszvezetőt fojtogatott egy feldühödött ember, szombaton pedig egy InterCity-vonatot dobált meg valaki kővel.
Vágólapra másolva!

Pénteken a vezsenyi buszfordulóban álló helyközi járatú autóbusz vezetője vitába keveredett valakivel. A szóváltás során a feldühödött férfi elkezdte fojtogatni a sofőrt, majd felemelte őt az ülésből. A sofőr csak könnyebben sérült meg. A rendőrök nem sokkal később előállították a bántalmazót, ellene közfeladatot ellátó személy elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Azt nem tudja viszont egyelőre a rendőrség, hogy ki volt az, aki szombaton délután Karcag határában kövekkel dobálta meg az elhaladó InterCity-vonatot. Az egyik kő berepült a büfékocsi nyitott ablakán, és összetört egy belső ablakot, illetve egy tükröt, egy másik pedig egy zárt vonatablakot zúzott be - közölte Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az utasok közül senki sem sérült meg, a kár értéke 50 ezer forint. Az ügyben a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a városi rendőrkapitányságon.