Háborús aknagránátot találtak a Szigeten

Vágólapra másolva!
Második világháborús aknagránátra bukkant egy Dunában fürdőző vendég a Hajógyári sziget északi csücskén. A Sziget fesztivál biztonsági főnöke szerint a robbanószerkezet környékét kiürítették és lezárták a területet. 
Vágólapra másolva!

Feltehetően második világháborús aknagránátot találtak az óbudai Hajógyári-sziget északi csücskénél péntek délután. A Sziget fesztivál egyik Dunában fürdőző vendége talált rá a robbanószerkezetre, majd kiemelte a vízből. A szerkezetet a III. kerületi rendőrkapitányság munkatársai őrzik, amíg megérkeznek a Honvédelmi Minisztérium tűzszerészei. Azt, hogy el kell-e bontani a környéken található sátrakat és ki kell-e telepíteni az ott tartózkodó embereket, a tűzszerészek döntik majd el.

Lasz György, a sziget biztonsági főnöke közölte, a robbanószerkezet környékét 60 méteres körzetben kiürítették és lezárták a területet. Szerinte biztosra vehető, hogy a tűzszerészek elszállítják majd az aklnagránátot. A Duna-parton a robbanószer megtalálásakor viszonylag sok ember volt, azonban a környéken nincs fontosabb rendezvényhelyszín, így nagy tömeg sem - mondta Lasz György.