Kiutasították két magyar tolmácsot Kubából

Vágólapra másolva!
A hétvégén kiutasították Kubából azt a két magyar tolmácsot, akik egy európai politikusokból álló delegáció tagjai voltak. A két magyart azzal vádolták meg, hogy a turista vízummal visszaélve, politikai kapcsolatokat tartottak fenn kubai állampolgárokkal.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak és kiutasítottak Kubából két külföldön élő magyart, akik tolmácsként egy európai politikusokból álló delegáció tagjai voltak - közölte az MTI-vel a küldöttséget vezető Eörsi Mátyás, az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője. A politikus elmondta: az apát és lányát péntek hajnalban vitték el szállodai szobájukból. A vád az volt ellenük, hogy a turista vízummal visszaélve, politikai kapcsolatokat tartottak fenn kubai állampolgárokkal.

A delegáció tagjait pénteken beidézték a rendőrségre és közölték velük, hogy nem vehetnek részt a vasárnapi felvonuláson, mert ellenkező esetben letartóztatják és kiutasítják őket az országból. A képviselő hozzátette: ennek ellenére a delegáció részt vett a vasárnap megtartott megmozduláson, amelyen a bebörtönzött kubai ellenéki férfiak női hozzátartozói gyűlnek össze. A letartóztatott magyarok ellen büntetőeljárás nem indult, szombaton elhagyták Kubát.