Kilépett az MSZP-ből a munkástagozat alelnöke

Vágólapra másolva!
Lemondott tisztségéről és kilépett az MSZP-ből Tatár Csaba, a szocialista párt Munkás és Érdekképviseletei Tagozatának országos alelnöke. A politikus - közlése szerint - a kisembereket sújtó gazdasági intézkedések, illetve, a párt történelmi örökségének megtagadása miatt hagyta el az MSZP-t. Döntéséről nyílt levélben tájékoztatta Gyurcsány Ferencet, a párt elnökét.
Vágólapra másolva!

Levélben Tatár a többi között úgy fogalmaz: "csalódottság, szégyen és düh is munkálkodott bennem, akkor mikor a tagsági viszonyom megszüntetését és az MSZP tisztségeimről lemondó bejelentő levelemet megírtam. (...) Frusztráltak az elmúlt hónapok történései engem, aki reményeim, és hitem szerint mindig a kisemberek oldalán állónak éreztem magam. Baloldali értékrendemmel összeegyeztethetetlen gazdasági lépések sorozatát tettük, tesszük meg."

A további okok között említi, hogy elvileg és ideológiailag sem ért egyet azzal, hogy a párt eltávolodott saját történelmi örökségétől, kitagadta Kádár Jánost és eladja saját székházát.

Mindezért "lemondok az MSZP tagságomról, és az MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozatának Országos alelnöki posztjáról, az MSZP Baloldali Tömörülés Platform Heves megyei és egri titkári posztjáról és az MSZP egri elnökségi tisztségemről is! Ugyanis ezeket a pozíciókat társadalmi munkában láttam el önzetlenül" - fogalmaz nyílt levelében Tatár Csaba.