Betegség elől menekült haza egy magyar turista

Vágólapra másolva!
Rosszulléttel küzdő vendégekről számolt be az [origo]-nak egy magyar utas, aki napokkal korábban menekült haza görögországi nyaralásáról. Az egyik utazási iroda megerősítette, hogy a szállodában több mint 40 vendég beteg, ezért ki is hívták a helyi egészségügyi szolgálatot.
Vágólapra másolva!

Hazamenekült egy magyar család a görögországi nyaralásukról, mert úgy tudták, hogy zakynthosi szállodájukban már negyvenen küzdenek magas lázzal, hasmenéssel és hányással. A vendégek közül állítólag ketten kórházba is kerültek. Az [origo]-t telefonon megkereső utas és családja eredetileg pénteken jött volna haza, de sikerült maguknak korábbi repülőjegyet szerezni, ezért már kedden Magyarországon voltak.

A szállodában terjedő betegségen kívül a neve elhallgatását kérő utas eredetileg az ellátás körülményeire is panaszkodott, de később - saját biztonságára hivatkozva - azt kérte, hogy nyilatkozatát vegyük le az [origo]-ról.

A zakynthosi Arkadianos szállodába a Neckermann és az Aelous Utazási Iroda is szervez utakat. A Neckermann-nál megkeresésünkre azt mondták, hogy a reklamáló férfi nem az ő utasuk volt.

Az Aelous Utazási Iroda magyarországi kirendeltségének a vezetője tudott a történtekről, sőt már intézkedtek is a helyszínen: kihívták a helyi egészségügyi hatóságot, hogy vegyenek mintákat a szállodában, a vizsgálatnak várhatóan néhány napon belül lesz eredménye. A helyi orvostól az iroda azt a tájékoztatást kapta, hogy a szálloda 500 vendége közül 45-en betegek, a tüneteik láz, hasmenés és hányás. Az orvos szerint a vendégek valószínűleg egy néhány nap alatt lezajló vírusos betegséget kaptak el, amelyet nem kizárólag ebben a szállodában, hanem a környéken máshol is észleltek.

Az Aelous továbbra is visz utasokat ebbe a szállodába, de ha ők mégis más szállodát szeretnének választani, azt is megoldják - mondta a kirendeltség vezetője. Arra a kérdésünkre, hogy mások is panaszkodtak-e már a szállodában tapasztalható rossz körülményekre, azt a kitérő választ adta, hogy érkeznek panaszok, de nem csak erre a szállodára. Ugyanakkor hozzátette azt is, hogy tavaly nem volt szerződésük ezzel a szállodával és jövőre sem lesz.