Eljárás indult a nézőket elsodró ralis ellen

Vágólapra másolva!
Büntetőeljárást indított a rendőrség a négy felnőttet és három gyereket megsebesítő raliversenyző ellen. A férfi a szombati karcagi versenyen a közönség közé rohant autójával.
Vágólapra másolva!

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indított büntetőeljárást a rendőrség a raliversenyző ellen, aki a hétvégi karcagi versenyen autójával a közönség közé rohant, és elsodort hét nézőt - közölte a város rendőrkapitánya hétfőn az MTI-vel.

Az eljárás részeként autóját szakértői vizsgálatnak vetjük alá, mert elképzelhető, hogy műszaki hiba miatt vált irányíthatatlanná a jármű - tette hozzá Csík Róbert rendőr alezredes. A rendőri vezető cáfolta azt az elterjedt szóbeszédet, hogy a versenyző alkoholt fogyasztott volna. Csík szerint a balesetért a rendezőket nem terheli felelősség, a pályát előzetesen a rendőrökkel együtt bejárták, a verseny útvonalát pedig végig elkerítették a nézőktől.

A baleset azért következett be, mert a versenyző súlyosan megszegte a versenyszabályt, amikor visszafordult a pályán. A menetiránnyal szemben haladva akarta produkálni magát, és az autó kerekeit megpörgető egyik forgásból kitörve rohant a közönség közé.

A balesetben négy felnőtt és három gyerek sérült meg. Nagy Sándor, a karcagi kórház osztályvezető főorvosának a tájékoztatása szerint közülük egy fiatal nő sérülése súlyos. Ő darabos sarokcsonttörést szenvedett, s már meg is műtötték - mondta az orvos.